Uitslag Kangoeroe bekend

De definitieve uitslag van W4Kangoeroe 2014 is bekend!

Nadat de coördinatoren tot en met afgelopen woensdag de mogelijkheid hadden eventueel aanpassingen te doen, is de uitslag nu bekend. Elke categorie (VMBO 1 t/m VWO 6) op de middelbare school kent precies één absolute winnaar! Dat is vrij uniek. Op de basisscholen is dat anders: in groep 3 zijn er 22 deelnemers die alles goed hadden, in groep 6 zijn dat er 7 en in groep 8 zijn het er 2.

Wij gaan nu de prijzen verdelen, pakbonnen printen, certificaten printen, de dozen inpakken en klaar zetten voor verzending.
Vanwege pasen en de meivakantie zal dat niet continu doorlopen, maar we doen ons best om dit zo snel mogelijk te doen.

We hopen de pakketten zo snel mogelijk bij u op school te krijgen, maar vragen tegelijk wel uw begrip als het wat later is dan u zou willen. Het is hele klus.

Uitwerkingen staan op de website!

De uitwerkingen van de Kangoeroewedstrijd 2014 staan op de website!

U kunt ze vinden door te klikken op: >>Uitwerkingen 2014

Artikel in Prima Onderwijs!

In het laatste nummer van Prima-onderwijs (onderwijsblaadje dat op elke school wordt bezorgd) staat een lang artikel over de W4Kangoeroe-wedstrijd!

Plaatje_artikel.png

 Klik hier om het artikel te lezen.

Oefenen

Om je goed voor te bereiden op de wedstrijd kun je de opgaven van de afgelopen jaren oefenen (zowel in het Nederlands als in het Engels). Je kunt jouw antwoorden direct controleren aan de hand van de antwoorden/uitwerkingen.

Ook kun je interactief oefenen: op jaar, op niveau en op onderwerp. Met of zonder tijd.

Wil je oefenen? Klik dan op » Oefenen

In memoriam Leon van den Broek

Leon van den Broek is ons plotseling ontvallen. We zijn geschokt en verdrietig over dit enorme verlies. Leon was nog volop actief voor de wiskundewedstrijd W4Kangoeroe zowel in Nederland als internationaal. Leon produceerde ieder jaar opnieuw enorme hoeveelheden opgaven die aan de internationale commissies werden voorgelegd. Zijn opgaven waren creatief, oorspronkelijk, uniek en sprankelend. De afgelopen twee jaar was er een prijs voor het land met het grootste aantal gekozen opgaven in de wedstrijdset. Nederland won deze prijs beide keren en dat was vooral de verdienste van Leon.

Maar ook achter de schermen deed hij enorm veel. Hij hielp bij het selecteren van de spelletjes en prijzen voor de Nederlandse wedstrijd, het vinden van unieke en mooie oplossingen voor een spel, het bedenken van de inhoud van het boekje dat elk jaar aan alle leerlingen wordt meegegeven; alles kreeg het stempel van Leon. Leon schreef goede, didactisch doordachte teksten, schreef menig artikel en persbericht, bekritiseerde onze opgaven en struinde markten af. Velen zullen hem kennen van de kraam op de Nationale Wiskunde Dagen waar hij jaar in jaar uit onvermoeibaar en met veel humor de prijzen verkocht die over waren van voorgaande jaren. Maar ook op het Panamacongres en de APS-conferenties was hij regelmatig te vinden met ‘zijn’ W4Kangoeroekraam. Hij maakte zich onlangs nog sterk voor een W4Kangoeroe-finale voor de beste leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool; een finale die in juni 2014 al plaats gaat vinden.

De activiteiten van Leon van den Broek buiten de Kangoeroewedstrijd om, waren eveneens groots en inspirerend. We kennen hem van de vernieuwingen in het wiskunde-onderwijs waarvoor hij flink wat lesmateriaal ontwierp en schreef. We kennen hem van de Wageningse methode. Hij schreef maar liefst vijf zebraboekjes met drie coauteurs: Spelen met gehelen, Nullen en Enen, Blik op oneindig, Getallenbrouwerij en Spirosporen. Hij schreef lesmateriaal voor wiskunde A, B, C en D, zijn boek ‘Mijn mooiste Mathe…’ en ontwierp een puzzelwandeltocht door Nijmegen. Hij was ook betrokken bij Ratio – een digitale wiskundemethode. En dan nog hebben we waarschijnlijk niet eens de helft genoemd van wat Leon allemaal deed en gedaan heeft. Zijn enthousiasme voor wiskunde was onbegrensd en werkte aanstekelijk. We zullen hem vreselijk missen. Nationaal en internationaal.

 

 

Wereldwijde Wiskundewedstrijd W4Kangoeroe

Jaarlijks wordt in maart de W4Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd gehouden in ruim 50 landen. De wedstrijd bestaat uit vijfkeuzevragen, die een leerling waarschijnlijk nooit eerder gezien heeft. De moeilijkheid loopt op van eenvoudig tot zeer moeilijk. Er zijn vijf niveaus: wizFUN, wizKID, wizSMART, wizBRAIN en wizPROF. De deelnemende landen spreken samen de opgaven af. In totaal deden in 2013 meer dan 6,5 miljoen leerlingen mee aan de W4Kangoeroewedstrijd!

Meer informatie vindt u bij » Wat is W4Kangoeroe?

Webwinkel De Buidel

Koop nu (via school) aandenkens en prijzen van voorgaande jaren tegen sterk gereduceerde prijzen!
» Webwinkel De Buidel