Definitieve uitslag W4Kangoeroe 2016

De definitieve uitslag van de W4Kangoeroe-editie 2016 is bekend!

Om privacy-redenen is de lijst niet langer meer openbaar beschikbaar (in de toekomst zal dit juridisch verder uitgezocht worden). 


Uitwerkingen W4Kangoeroe 2016 staan online

De uitwerkingen van W4Kangoeroe 2016 staan nu online.

Ga naar Oefenen en klik (links) op Antwoorden en uitwerkingen of klik op de volgende link: Antwoorden en uitwerkingen

Winnaars kleurwedstrijd 2016 zijn bekend

De winnaars van de kleurwedstrijd zijn bekend. Dit jaar was het thema "3D-ster".
We hebben weer ontzettend veel mooie inzendingen binnen gekregen. Hieruit hebben we er 103 uitgekozen die we belonen met een leuk prijsje. Deze prijs wordt meegezonden met het prijzenpakket vanaf half mei. Leerlingen van scholen die niet mee hebben gedaan met de wedstrijd, krijgen hun prijsje ook naar school gestuurd.

Welkom bij W4Kangoeroe!

Vind je het leuk om te puzzelen en te rekenen, doe dan mee met de grootste en leukste reken- en wiskundewedstrijd van Nederland. Deze wordt gehouden op donderdag 17 maart 2016. 

De eerste zending (met de antwoordformulieren, begeleidende brieven en de factuur) wordt nu (1 maart) klaargemaakt en deze zal binnenkort verzonden worden naar de scholen.

Aanpassingen van het aantal deelnemers kunnen nu niet meer gedaan worden

Voor scholen die zich nog niet hebben ingeschreven en voor scholen die nog een extra zending (minstens 10 deelnemers) willen ontvangen blijft de inschrijving deze week (t/m 5 maart) nog open.

Aantal inschrijvingen t/m 08-03-2016: 138.500 deelnemers op 2272 scholen 

 

1e prijs.jpg              IMG_4981.jpg

Wereldwijde Wiskundewedstrijd W4Kangoeroe

Jaarlijks wordt in maart de W4Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd gehouden in ruim 60 landen (met ruim 6,5 miljoen deelnemers!). Dat is werkelijk uniek!
In Nederland namen in 2015 ruim 125.000 leerlingen op 2300 scholen deel.
De wedstrijd is geschikt vanaf groep 3 van de basisschool t/m 6 vwo van de middelbare school.

De kangoeroe komt uit Australië en dat geldt ook voor de Kangoeroewedstrijd. In 1980 werd daar voor het eerst zo'n soort wiskundewedstrijd georganiseerd. Het gigantische succes inspireerde enkele Franse wiskundigen ook zoiets te doen. Als eerbetoon aan de Australiërs doopten ze hun wedstrijd ''Kangourou''.

De Kangoeroewedstrijd heeft als doel je te laten ervaren dat wiskunde heel leuk en uitdagend kan zijn, voor iedereen op zijn eigen niveau. Je hebt een gezond stel hersens en het kan geen kwaad die eens te laten kraken. Ontdek dat je meer kunt dan je zelf dacht. En wat is er leuker dan te laten zien dat je meer kunt dan jouw docent van je had verwacht! Bovendien kun je nog prijzen winnen ook ... 
Wiskunde zou eigenlijk door iedereen het allerleukste vak gevonden moeten worden. Waar vind je zo veel uitdagende puzzels en hersenkrakers? Net zoals je met gymnastiek en sport je spieren traint, zo kun je je grijze cellen in conditie houden met de hersengymnastiek van Kangoeroe.

De wedstrijd bestaat uit vijfkeuzevragen, die een leerling waarschijnlijk nooit eerder gezien heeft. De moeilijkheid loopt op van eenvoudig tot behoorlijk pittig. 
Er zijn vijf niveaus: wizFUN, wizKID, wizSMART, wizBRAIN en wizPROF. 

Het gaat om vierentwintig of dertig verrassende vraagstukken die stuk voor stuk een vonkje creativiteit, een flits van inzicht, vragen. Vijf antwoorden per opgave zijn gegeven, één is er goed. Welk?
De eerste vragen zijn makkelijk, maar gaandeweg worden ze lastiger. Wie haalt de eindstreep zonder te struikelen? 

Voorbeeldopgave:

Knipsel.PNG


Meedoen met Kangoeroe is plezier voor iedereen, ook voor leerlingen zonder wiskundeknobbel. Na afloop zie je ze hun oplossingen vergelijken; nog dagenlang wordt er over doorgepraat. De vragen gaan mee naar huis: vaders en moeders, ooms en tantes krijgen ze voorgelegd, en die willen zich natuurlijk ook niet laten kennen!