Inschrijving W4Kangoeroe 2015 geopend!

De inschrijving voor de W4kangoeroe-wedstrijd 2015 is geopend!
U kunt zich inschrijven t/m 28 februari 2015.
Ook kunt u t/m 28 februari wijzigingen aanbrengen.

Ga naar: » Inschrijven


Je kunt je alvast voorbereiden voor de wedstrijd!

De opgaven van de afgelopen jaren staan voor je klaar (zowel in het Nederlands als in het Engels). Je kunt jouw antwoorden direct controleren aan de hand van de antwoorden/uitwerkingen.

Ook kun je interactief oefenen: op jaar, op niveau en op onderwerp. Met of zonder tijd.

Wil je oefenen? Klik dan op » Oefenen

Kangoeroe telefonisch niet bereikbaar tijdens kerstvakantie

Kangoeroe zal vanwege de kerstvakantie telefonisch niet bereikbaar zijn van 20 december t/m 4 januari.
Als u een dringende vraag heeft, dan kunt u die het beste via de mail stellen, die wordt wel gelezen!

Indien u onlangs een infopakket heeft aangevraagd dan wordt deze pas (vanwege de kerstdrukte bij de post) in de week van 5 januari verzonden. Wij verzoeken u om nog even geduld te hebben. 

Wereldwijde Wiskundewedstrijd W4Kangoeroe

Jaarlijks wordt in maart de W4Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd gehouden in ruim 55 landen. De wedstrijd bestaat uit vijfkeuzevragen, die een leerling waarschijnlijk nooit eerder gezien heeft. De moeilijkheid loopt op van eenvoudig tot zeer moeilijk. Er zijn vijf niveaus: wizFUN, wizKID, wizSMART, wizBRAIN en wizPROF. De deelnemende landen spreken samen de opgaven af. In totaal deden in 2014 meer dan 6,5 miljoen leerlingen mee aan de W4Kangoeroewedstrijd!

Meer informatie vindt u bij » Wat is W4Kangoeroe?

Artikel in Prima Onderwijs!

In het laatste nummer van Prima-onderwijs (onderwijsblaadje dat op elke school wordt bezorgd) staat een lang artikel over de W4Kangoeroe-wedstrijd!

Plaatje_artikel.png

 Klik hier om het artikel te lezen.

SMART-finale 2014 voor groep 7 en 8!

Dit jaar werd voor het eerst de SMART-finale georganiseerd. De beste 30 deelnemers van groep 7 en groep 8 werden uitgenodigd om op dinsdag 10 juni deel te nemen aan deze finale. In museum Boerhaave (in Leiden) streden uiteindelijk 58 leerlingen (32 uit groep 7 en 26 uit groep 8) voor een plaatsje bij de eerste 3 van hun groep.
De finale werd gespeeld over 2 rondes (één met 16 meerkeuzevragen en één met 8 open vragen).
Na een spannende en enerverende dag werd duidelijk wie de prijswinnaars waren.
Voor groep 7 waren dat: Per Schrijver (Amstelveen) met 52 punten, Simon Schaap (Zuidwolde) met 34 punten en Jonathan Poot (Amersfoort) met 33 punten
En voor groep 8 waren het: Charlie Tang (Eindhoven) met 50 punten, Liam van den Berg (Emmen) met 47 punten en Rafaël Houkes (Leiden) met 45 punten,
Het maximale puntenaantal was 54 punten. Het gemiddelde in groep 7 was 24 punten en in groep 8 was dat 32 punten.
Het was een ontzettend leuke dag. Volgend jaar wordt de finale in Nemo-center (Amsterdam) georganiseerd.
Wilt u de opgaven bekijken, klik hier.

WP_20140610_006.jpg     WP_20140610_012.jpg

Binnenkort op de website meer foto's van de finale!

In memoriam Leon van den Broek

Leon van den Broek is ons plotseling ontvallen. We zijn geschokt en verdrietig over dit enorme verlies. Leon was nog volop actief voor de wiskundewedstrijd W4Kangoeroe zowel in Nederland als internationaal. Leon produceerde ieder jaar opnieuw enorme hoeveelheden opgaven die aan de internationale commissies werden voorgelegd. Zijn opgaven waren creatief, oorspronkelijk, uniek en sprankelend. De afgelopen twee jaar was er een prijs voor het land met het grootste aantal gekozen opgaven in de wedstrijdset. Nederland won deze prijs beide keren en dat was vooral de verdienste van Leon.

Maar ook achter de schermen deed hij enorm veel. Hij hielp bij het selecteren van de spelletjes en prijzen voor de Nederlandse wedstrijd, het vinden van unieke en mooie oplossingen voor een spel, het bedenken van de inhoud van het boekje dat elk jaar aan alle leerlingen wordt meegegeven; alles kreeg het stempel van Leon. Leon schreef goede, didactisch doordachte teksten, schreef menig artikel en persbericht, bekritiseerde onze opgaven en struinde markten af. Velen zullen hem kennen van de kraam op de Nationale Wiskunde Dagen waar hij jaar in jaar uit onvermoeibaar en met veel humor de prijzen verkocht die over waren van voorgaande jaren. Maar ook op het Panamacongres en de APS-conferenties was hij regelmatig te vinden met ‘zijn’ W4Kangoeroekraam. Hij maakte zich onlangs nog sterk voor een W4Kangoeroe-finale voor de beste leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool; een finale die in juni 2014 al plaats gaat vinden.

De activiteiten van Leon van den Broek buiten de Kangoeroewedstrijd om, waren eveneens groots en inspirerend. We kennen hem van de vernieuwingen in het wiskunde-onderwijs waarvoor hij flink wat lesmateriaal ontwierp en schreef. We kennen hem van de Wageningse methode. Hij schreef maar liefst vijf zebraboekjes met drie coauteurs: Spelen met gehelen, Nullen en Enen, Blik op oneindig, Getallenbrouwerij en Spirosporen. Hij schreef lesmateriaal voor wiskunde A, B, C en D, zijn boek ‘Mijn mooiste Mathe…’ en ontwierp een puzzelwandeltocht door Nijmegen. Hij was ook betrokken bij Ratio – een digitale wiskundemethode. En dan nog hebben we waarschijnlijk niet eens de helft genoemd van wat Leon allemaal deed en gedaan heeft. Zijn enthousiasme voor wiskunde was onbegrensd en werkte aanstekelijk. We zullen hem vreselijk missen. Nationaal en internationaal.

 

 

Webwinkel De Buidel

Koop nu (via school) aandenkens en prijzen van voorgaande jaren tegen sterk gereduceerde prijzen!
» Webwinkel De Buidel