Kangoeroe internationaal

Oorsprong van de wedstrijd

De kangoeroe komt uit Australië en dat geldt ook voor de W4kangoeroewedstrijd. In 1980 werd daar voor het eerst een soort wiskundewedstrijd georganiseerd.

Geïnspireerd door het Australische succes, begonnen in 1990 in Frankrijk enkele wiskundigen met de organisatie van een dergelijke wiskundewedstrijd.

Als eerbetoon aan de Australiërs doopten ze hun wedstrijd “Kangourou”.

Door Frankrijk uitgenodigd begonnen in 1994 enkele Europese landen, waaronder Nederland, ook met de organisatie van een vergelijkbare wiskundewedstrijd.

In 1995 werd in Parijs de internationale organisatie “Kangourou sans frontières” (KSF) opgericht. In datzelfde jaar werd in Nederland de Stichting Wiskunde Kangoeroe opgericht met het doel jaarlijks een zogenaamde Kangoeroe wiskundewedstrijd te organiseren.

De Nederlandse Stichting is lid van de KSF. Inmiddels zijn er wereldwijd bijna 80 landen lid van de KSF en doen er jaarlijks meer dan 6,5 miljoen leerlingen over heel de wereld mee met de W4Kangoeroe wiskundewedstrijd. In Nederland namen in 2019 bijna 145.000 leerlingen op bijna 2350 scholen deel.
Deze leerlingen maken op hetzelfde moment nagenoeg dezelfde opgaven en dat is werkelijk uniek!

Meer weten over Kangoeroe, klik dan hier.

Deelnemende landen

deelnemende landen.JPG

Deelnemende landen

landen.JPG

Landen die graag lid willen worden

landen (2).JPG

Aantal deelnemers van de afgelopen jaren

statistieken.JPG