Kangoeroe oefenen

Je kunt op deze pagina's oefenen voor W4Kangoeroe (digitaal/papier) , JWO (digitaal) en de SMART-finale (papier)

In de linker kolom kun je de opgaven (zowel in het Nederlands als in het Engels) en de uitwerkingen van de afgelopen jaren downloaden.

Via de link Kangoeroe digitaal kunt u een Kangoeroewedstrijd van de afgelopen jaren digitaal naspelen op elk gewenst niveau. Hierbij is het ook mogelijk om een bepaald onderwerp te oefenen. 

Als je op de link SMART-finale klikt ga je naar de opgaven van de SMART-finale. Deze finale is voor de beste 20 leerlingen van groep 7, de beste 20 leerlingen van groep 8 en de beste 20 vmbo-leerlingen (SMART-niveau). Deze finale vindt plaats in juni. Het ene jaar in museum Boerhaave (Leiden) en het andere jaar in NEMO (Amsterdam). De SMART-finale bestaat sinds 2014.

Tot slot kun je ook oefenen voor de JWO via JWO digitaal
JWO staat voor Junior Wiskunde Olympiade. De JWO is de finaleronde van Kangoeroe voor de beste 100 leerlingen van zowel de brugklas havo/vwo als van de tweede klas vwo.  
De JWO vindt jaarlijks in oktober plaats op de Vrije Universiteit Amsterdam en wordt georganiseerd in samenwerking met W4Kangoeroe en de Nederlandse Wiskunde Olympiade.

De opgaven zijn te bekijken met het programma Adobe reader. Dit programma is te downloaden door op het volgende icoontje te klikken:
 primary-original.png