SMART-finale in Nemo

Dit jaar werd voor de zesde keer de SMART-finale georganiseerd.
De beste 20 deelnemers van groep 7, van groep 8 en van het vmbo (smart-niveau) werden uitgenodigd om op dinsdag 11 juni deel te nemen aan deze finale. In science center Nemo
(in Amsterdam) streden uiteindelijk 59 leerlingen (19 uit groep 7, 20 uit groep 8 en 20 van het
vmbo) voor een plaatsje bij de beste 3 van hun categorie.
De finale werd gespeeld over 2 rondes (één met 16 meerkeuzevragen en één met 8 open vragen). Na een spannende en enerverende dag werd duidelijk wie de prijswinnaars waren. Alle deelnemers kregen dezelfde opgaven en de maximale score was 56 punten.

Bij groep 7:
1. Martijn Treur uit Nieuw Beijerland met 47 punten
1. Sander Paasschens uit Oss met 47 punten
3. Alexander van Diesen uit Breda met 45 punten
3. Menno van der Waal uit Delft met 45 punten

Bij groep 8:
1. Wendy Huang met 56 punten!!
1. Felicia Jayawardhana uit Groningen met 56 punten!!
3. Rens Blom uit Amstelveen met 54 punten

Bij het vmbo:

1. Christian van Tol uit Alkmaar met 49 punten
2. Mattias Stok uit Hardinxveld-Giessendam met 45 punten
3. Matthijs Brom uit Oegstgeest met 40 punten
 

De winnaars konden kiezen uit één, twee of drie spellen.

Het gemiddelde in groep 7 was 34 punten, in groep 8 was dat 42 punten en 29 punten bij het vmbo. De gemiddelden waren daarmee een stukje hoger dan vorig jaar; waarschijnlijk waren de opgaven dit jaar net iets makkelijker. Het was een ontzettend leuke dag, iedereen was in goede stemming. Volgend jaar wordt de finale hoogstwaarschijnlijk weer in museum Boerhaave (Leiden) georganiseerd. Voor de opgaven (en antwoorden) kunt u terecht op onze website.

Alle winnaars.JPG

Antwoorden Kangoeroe 2019 staan klaar!

De antwoorden van de W4Kangoeroewedstrijd 2019 kunt u hier vinden. 
Ook de scores zijn bekend! 

Als u de antwoorden online heeft ingevoerd, dan ziet u (als u heeft ingelogd) een totaaloverzicht van de scores van de leerlingen van uw school. De percentielscore zal zeker nog veranderen. 
(De percentielscore is het percentage deelnemers uit dezelfde laag, dat het minder goed heeft gedaan als de deelnemer zelf. Dus hoe hoger dit percentage, hoe beter).

Als u op het tabblad Antwoorden insturen klikt, dan staan daar nogmaals de gegevens van uw leerlingen. Deze kunnen op deze plaats nog gewijzigd worden (behalve de datum en de antwoorden zelf).

Wijzigen doet u door op het icoontje te klikken dat achteraan de regel staat (van iedere leerling). Deze uitleg staat ook bovenaan die pagina. Vergeet niet op opslaan te drukken. In het totaaloverzicht zullen de aangebrachte wijzigingen niet direct zichtbaar zijn.

Verzoek is om alle gegevens goed te controleren!

Doe ook mee met de Wereldwijde Wiskundewedstrijd W4Kangoeroe

Vind je het leuk om te puzzelen en te rekenen, doe dan mee met de grootste en leukste reken- en wiskundewedstrijd van Nederland. Deze wordt gehouden op donderdag 21 maart 2019. 

Iedereen vanaf groep 3 t/m vwo 6 kan meedoen. Het liefst via school, maar het mag ook buiten school om. In dit laatste geval moeten er ook minstens 10 deelnemers meedoen. Opgeven kan in principe nog tot 17 maart, echter kunnen er geen wijzigingen meer worden aangebracht nadat u zich heeft ingeschreven. Tevens krijgt u natuurlijk de antwoordformulieren ook op een later tijdstip (maar wel op tijd!). 

Als u zich uiterlijk 28 februari heeft ingeschreven, dan ontvangt u begin volgende week (de week van 10 maart) het pakket met de antwoordformulieren. Deze wordt aangetekend bezorgd en komt dus echt bij u aan. Als u eind volgende week nog niets heeft ontvangen, meldt dit dan even door te bellen/mailen. Liefst niet eerder bellen/mailen. De tweede zending (na 28 februari) komt iets later binnen op de scholen.

 

    1e prijs.jpg

 

Voor meer informatie over Kangoeroe zelf, klik hier.

Voor meer informatie over de wedstrijd van 2019, klik hier.

Als u zich wilt inschrijven, klik hier.

Winnaars prijzenpakket bekend n.a.v. bezoek NOT

Hieronder vindt u de scholen die een prijzenpakket hebben gewonnen naar aanleiding van hun bezoek aan onze Kangoeroe-stand op de NOT (en het inleveren van de gele briefkaart). Intussen hebben zij hun pakket ontvangen. Wij wensen de winnaars veel plezier met hun spellen!

PCB Ichthus              Merellaan 1, 2872 AM Schoonhoven
De Springschans       Eendracht 8, 1423 ET Uithoorn
De Oase                    Belcampostraat 9, 3544 NE Utrecht
S.O. De Linde           Groenewold 188, 7414 CK Deventer
2e Marnixschool        Dantelaan 2A, 3533 VD Utrecht

Kangoeroe en Poolen

De KNBB stelt 2 pooltafels ter beschikking om te verloten onder de deelnemende middelbare scholen. Dit is onafhankelijk van het aantal deelnemers. Het is een mobiele pooltafel die makkelijk op te bergen is. Bij deze pooltafel hoort ook (wiskundig) lesmateriaal voor 30 leerlingen (en uitleg op school door een trainer). Dit materiaal ligt ook in onze webshop (naast nog meer wiskundig materiaal). Zie ook onze webshop De Buidel.

pooltafel.JPG             pooltafel 2.JPG

Sticker Kangoeroeschool

Als school zijnde, wil je natuurlijk aan iedereen laten zien dat je een Kangoeroeschool bent!
Daarom hebben we dit jaar een sticker   Kangoeroeschool.JPG  
ontworpen, die je bij de ingang op de deur of op het raam kunt plakken. 

Als je nog geen sticker hebt, vraag deze dan aan door een mailtje naar ons te sturen. 

W4Kangoeroe in tijdschrift Volgens Bartjens

In de nieuwste editie van het tijdschrift voor reken- en wiskundeonderwijs Volgens Bartjens staat een leuk artikel over Kangoeroe.
Lees hier het artikel.

Kangoeroe-aandenkens in Malawi

Ook in Malawi (Afrika) wordt er druk gepuzzeld met de Kangoeroe-aandenkens!

IMG-20170427-WA0015.jpg

Voor meer informatie en meer foto's, klik op Kangoeroe in Malawi.