Antwoorden en uitwerkingen staan klaar

De antwoorden en uitwerkingen van 2022 staan voor u klaar.

U vindt ze hier.

W4Kangoeroe goes online!

Het is vanaf 2022 mogelijk om ook online mee te doen!

Eindelijk is het dan zover: W4Kangoeroe gaat online!
Corona heeft net dat duwtje in de rug gegeven om ook online te gaan. Dat betekent wel dat we een nieuw inschrijvings- en verwerkingsomgeving krijgen (sommigen zal het bekend voorkomen, aangezien de Beverwedstrijd met hetzelfde systeem werkt).
En dat is natuurlijk even wennen voor ons allemaal. Maar we zijn ervan overtuigd dat iedereen zijn/haar weg in weet te vinden m..b.v de handleidingen en support!

Naast online meedoen, is er natuurlijk altijd nog de mogelijkheid om ook op papier mee te doen (je mag/kunt dat per leerling zelf beslissen).

Bij de inschrijving hoeven we alleen maar het aantal individuele accounts en het aantal duo accounts te weten (welke versies/klassen hoeven we niet te weten). Om de school in te schrijven, gebruik dan dit formulier. Dan zorgen wij ervoor dat de school ingeschreven wordt.

Online meedoen:
Dit betekent dat elke deelnemer (individueel of duo) de beschikking heeft over een tablet/laptop/desktop. Elke deelnemer krijgt van de coördinator/docent een unieke gebruikersnaam en wachtwoord (deze worden al aangemaakt op het moment van inschrijving). Hiermee logt de deelnemer in op deze website.
De deelnemer vult alle gegevens in en kiest de juiste versie. Vervolgens maakt hij de opdrachten door antwoord te geven via het scherm. Na afloop slaat hij/zij alles op en klaar!

Op papier meedoen:
Dit betekent dat elke deelnemer (individueel of duo) een opdrachtenvel krijgt en een (uniek) antwoordformulier. Deze zijn te downloaden via onze website (achter de login). De deelnemer vult zijn/haar gegevens in op het antwoordformulier en kruist (volgens hem/haar) de juiste antwoorden aan. De deelnemer levert an afloop alles weer in bij de coördinator/docent. Deze laatste scant alle antwoordformulieren m.b.v. een scanapparaat/multifunctional/printer en slaat het op als .pdf-bestand. Dit bestand moet vervolgens ge-upload worden via onze website. Klaar.

Er zijn natuurlijk ook handleidingen die dit alles verduidelijken:
Handleiding deel 1: school inschrijven
Handleiding deel 2: (aantal) leerling accounts aanmaken
Handleiding deel 3: voorbereiding en afhandeling wedstrijd

 

U kunt ook deze tutorial (filmpje met instructies) bekijken over het inschrijven uw school en het aanmaken van leerling accounts.

Om een idee te krijgen hoe de online wedstrijdomgeving eruit ziet, kun je hier alvast een kijkje nemen. Daar staan per versie enkele oefenopdrachten klaar.

Doe ook mee met W4Kangoeroe op 17 maart 2022!

De wedstrijd

De W4Kangoeroewedstrijd is een reken- en wiskundewedstrijd die jaarlijks in maart op heel veel scholen wordt georganiseerd en door heel veel leerlingen wordt gemaakt. In Nederland doen er ongeveer 140.000 leerlingen mee op 2350 scholen. 
De wedstrijd is geschikt vanaf groep 3 van de basisschool t/m 6 vwo van de middelbare school. 
Er zijn vijf niveaus: wizFUN, wizKID, wizSMART, wizBRAIN en wizPROF. 

Het gaat om vierentwintig of dertig verrassende vraagstukken die stuk voor stuk een vonkje creativiteit, een flits van inzicht, vragen. Vijf antwoorden per opgave zijn gegeven, één is er goed. Welke? 
De eerste vragen zijn makkelijk, maar gaandeweg worden ze steeds lastiger.
Wie haalt de eindstreep zonder te struikelen?
Je kunt individueel meedoen maar ook als tweetal.

Meedoen met W4Kangoeroe is plezier voor iedereen, ook voor leerlingen zonder wiskundeknobbel.
Na afloop zie je ze hun oplossingen vergelijken; nog dagenlang wordt er over doorgepraat.
De vragen gaan mee naar huis: vaders en moeders, ooms en tantes krijgen ze voorgelegd, en die willen zich natuurlijk ook niet laten kennen!

Doel

De W4Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd heeft als doel je te laten ervaren dat wiskunde (en rekenen) heel leuk en uitdagend kan zijn, voor iedereen op zijn eigen niveau. Je hebt een gezond stel hersens en het kan geen kwaad die eens te laten kraken.
Ontdek dat je meer kunt dan je zelf dacht. En wat is er leuker dan te laten zien dat je meer kunt dan jouw docent van je had verwacht! Bovendien kun je nog leuke prijzen winnen ook ... 

Wiskunde zou eigenlijk door iedereen het allerleukste vak gevonden moeten worden.
Waar vind je zo veel uitdagende puzzels en hersenkrakers?
Net zoals je met gymnastiek en sport je spieren traint, zo kun je je grijze cellen in conditie houden met de hersengymnastiek van W4Kangoeroe.

Voorbeeldopgave

Knipsel.PNG

Wil je nog meer oefenen? Klik dan hier.