W4Kangoeroewedstrijd op donderdag 17 maart 2022

Wedstrijddatum

De kangoeroewedstrijd wordt één keer per jaar georganiseerd. De eerstvolgende keer dat deze wedstrijd plaatsvindt is van donderdag 17 maart 2022.
De wedstrijd is geschikt voor leerlingen vanaf groep 3 tot en met vwo 6.
Deelname gebeurt in principe via school vanaf 10 deelnemers. Je kunt zowel individueel als in een tweetal (duo) meedoen.


Kangoeroe praktisch

 

W4Kangoeroe goes online!

Het is vanaf 2022 mogelijk om ook online mee te doen!

Eindelijk is het dan zover: W4Kangoeroe gaat online!
Corona heeft net dat duwtje in de rug gegeven om ook online te gaan. Dat betekent wel dat we een nieuw inschrijvings- en verwerkingsomgeving krijgen (sommigen zal het bekend voorkomen, aangezien de Beverwedstrijd met hetzelfde systeem werkt).
En dat is natuurlijk even wennen voor ons allemaal. Maar we zijn ervan overtuigd dat iedereen zijn/haar weg in weet te vinden m..b.v de handleidingen en support!

Naast online meedoen, is er natuurlijk altijd nog de mogelijkheid om ook op papier mee te doen (je mag/kunt dat per leerling zelf beslissen).

Bij de inschrijving hoeven we alleen maar het aantal individuele accounts en het aantal duo accounts te weten (welke versies/klassen hoeven we niet te weten).

Online meedoen:
Dit betekent dat elke deelnemer (individueel of duo) de beschikking heeft over een tablet/laptop/desktop. Elke deelnemer krijgt van de coördinator/docent een unieke gebruikersnaam en wachtwoord (deze worden al aangemaakt op het moment van inschrijving). Hiermee logt de deelnemer in op deze website.
De deelnemer vult alle gegevens in en kiest de juiste versie. Vervolgens maakt hij de opdrachten door antwoord te geven via het scherm. Na afloop slaat hij/zij alles op en klaar!

Op papier meedoen:
Dit betekent dat elke deelnemer (individueel of duo) een opdrachtenvel krijgt en een (uniek) antwoordformulier. Deze zijn te downloaden via onze website (achter de login). De deelnemer vult zijn/haar gegevens in op het antwoordformulier en kruist (volgens hem/haar) de juiste antwoorden aan. De deelnemer levert an afloop alles weer in bij de coördinator/docent. Deze laatste scant alle antwoordformulieren m.b.v. een scanapparaat/multifunctional/printer en slaat het op als .pdf-bestand. Dit bestand moet vervolgens ge-upload worden via onze website. Klaar.

Er zijn natuurlijk ook handleidingen die dit alles verduidelijken:
Handleiding deel 1: school inschrijven
Handleiding deel 2: (aantal) leerling accounts aanmaken
Handleiding deel 3: de wedstrijd zelf (verschijnt binnenkort)
Handleiding deel 4: na afloop van de wedstrijd (verschijnt binnenkort)

Om een idee te krijgen hoe de online wedstrijdomgeving eruit ziet, kun je hier alvast een kijkje nemen. Daar staan per versie enkele oefenopdrachten klaar.