Welkom bij kangoeroe digitaal

Deze site is mogelijk gemaakt met sponsoring door de Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren.

Je kunt ervoor kiezen om een reguliere versie te maken, via kangoeroe spelen. Je kunt ook je eigen opgavenverzameling kiezen via opgaven op maat. Veel plezier!


Hoe werkt de site

1. antwoorden kiezen

Je krijgt opgaven op het scherm te zien. Bij elke opgave klik je op het antwoord dat volgens jou juist is: dit antwoord krijgt dan een kleurtje. Je kunt ook besluiten om geen antwoord aan te klikken. Je kunt later altijd nog een ander antwoord kiezen, door er op te klikken. Heb je al een antwoord gekozen en wil je bij nader inzien de vraag niet beantwoorden, klik dan nogmaals op je gekozen antwoord: het kleurtje verdwijnt dan weer.

2. nakijken

Na de laatste opgave staat een knop nakijken. Wanneer je daarop klikt, worden de opgaven nagekeken. Je zie dan meteen je score.

3.scoreberekening

Voor elk juist antwoord krijg je 5 punten, voor elke vraag die niet beantwoord is, krijg je 1 punt. Voor elke fout beantwoorde vraag krijg je 0 punten.

4. niveau

wizKID is bedoeld voor groep 5 en 6 van het basisonderwijs, wizSMART voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs, VMBO 1 en 2 en VMBO 3/4 BB, wizBRAIN voor VMBO 3 en 4, HAVO 1, 2 en 3 en VWO 1 en 2, wizPROF voor HAVO 4 en 5 en VWO 3, 4, 5 en 6.